Wie wij zijn en waar het begon …

SF0A2741-1.jpg

Angelika heeft altijd al honden gehad, diverse rassen, waarmee ze bevlogen was op de gehoorzaamheid. Toch ook een zwak voor de eigenzinnige honden met veel werklust. Niet gek dat uiteindelijk de Parson Russell Terriër zijn intrede deed. Uiteraard zijn ook de verdiepende cursussen gevolgd (Kynologische Kennis I en Kynologische Kennis II) .

 
 
Foto’s door Nathalie van Gastel

Foto’s door Nathalie van Gastel

Mariska weet niet beter dan dat er honden in huis zijn. De Welsh Corgi Pembroke en boerenfox waren altijd haar beste vriendjes en toen de eerste Parson zijn intrede deed waren zij ook altijd samen bezig. Kunstjes leren, wandelen en balletje gooien. Tegenwoordig brengt ze met veel plezier onze honden voor en verdiept zij zich graag in de kynologie door cursussen (Basiscursus Fokken en Houden van Honden) en lezingen te volgen.

 
 
 

WAAR het allemaal begon …

In 1997 kwam onze eerste Parson bij ons wonen, Jet de Bontebeesteboel. Jet was een onuitputtelijke bron van energie en overal voor te porren, een echte gezinshond, want ze was dikke maatjes met de jonge meiden in het gezin. Het enthousiasme waarmee zij ons leven binnen stormde heeft ervoor gezorgd dat wij niet meer anders wilden. Dit was het!

Constructief zat Jet zeker goed in mekaar en ook op de gehoorzaamheid gooide zij hoge ogen. Gehoorzaamheid A, B en C (!!) heeft ze met succes afgerond en daarnaast was ze super enthousiast in flyball en is ze op Exterieur Veteranen Kampioen geworden. Werklust zeker aanwezig want ze heeft ook een werkcertificaat bij de PRTCN behaald..

In 2000 kwam Zaphira of Lovealoch bij ons wonen. Met haar zijn we naar puppycursus en showtraining gegaan. Al snel kwamen we erachter dat ze niet zomaar een Parson is maar eentje met uitmuntend exterieur. Al snel sloeg het showvirus toe: Zas is Nederlands, Luxemburgs, Duits KFT en Nederlands Veteranen Kampioen. Zas heeft bewezen dat een uitmuntende showhond OOK kan werken door net als Jet het werkcertificaat bij de PRTCN te behalen.

Het plezier dat wij aan deze twee dames beleefden heeft ons doen besluiten een nestje met ze te fokken en verder te gaan met hun nageslacht …